Zotter, Hot chicken, mjölkchoklad med ägglikör & whisky

  • 55 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager: 0

Bäst före juli 2023.

En exklusiv chokladpralin av mjölkchoklad med krämig ägglikörfyllning och whiskyganache. Ägglikörkrämen är gjord på mandelnougat, vit choklad och en gnutta chili Bird's eye. Whiskyganache är av whisky från regionen Steiermark, destillerie David Gölles i Riegersburg. 

Mjölkchokladen har en extra hög kakaohalt, 50%, vilket förhöjer smakupplevelsen. En stor chokladpralin med ett påsk-omslag - perfekt som liten, utsökt present till påsk om du gillar choklad med fyllning som innehåller alkohol.

Innehåller alkohol.

Vikt: 70 g.

Ingredienser: Rårörsocker, kakaosmör, kakaomassa, gräddMJÖLKspulver,  stärkelsesirap, whisky, MJÖLK, SKUMMJÖLKspulver, äppelbrandy, SMÖR, MANDLAR, ÄGGULA,   karameliserat MJÖLKpulver (SKUMMJÖLKspulver, socker), sött VASSLEpulver, helrörsocker, vaniljpulver, emulgeringsmedel: SOJALlecetin, bergsalt, chili Bird's eye, kanel, ingefärapulver.

Kan innehålla spår av jordnötter, nötter, ägg och sesam.
Förvaras torrt och svalt.

TIPS: försök inte att bryta chokladpralinen, utan dela den med kniven i små bitar!

Detta är Zotter

Zotter är en chokladmanufaktur i Österrike. Familjeföretaget grundades för 40 år sen och har utvecklats till en av världens allra främsta chocolatiers. Företaget komponerar många oväntade, spännande smaker, flera av dem har blivit prisbelönade. Chokladens exklusiva kvalitet och de kreativa produktidéerna är uppskattade bland chokladälskare i Europa och USA. 

Från "Bean to Bar", dvs från kakaobönorna till den färdiga produkten, satsar Zotter genomgående på hållbarhet och Fair Trade. Inte bara kakaobönorna utan så långt det är möjligt är alla ingredienser ekologiska och rättvist handlade.

Endast de bästa kakaobönorna köps direkt från småbönder i Latinamerika, Madagaskar, Togo och Kongo. Där växer kakaoträden i blandkultur vilket är gynnsamt för miljön och för människorna. Zotter betalar ett kilopris långt över det aktuella marknadspriset.

2018 tilldelades Zotter Academy of Chocolate Award i flera kategorier och även International Chocolate Award.

För sitt engagemang inom hållbarhet kunde Zotter ta emot Energy Globe Austria Award 2018. 

Det här videoklippet, "Nicaragua - Viva el Cacao" är Zotters hyllning till kakaon, framförd med österrikisk charm (textat på engelska):