• Nyckelring i form av en sexarmad bläckfisk, 'Hexapus', pärlad för hand av små glaspärlor av mayakvinnor i Guatemala. Ljusblå på ovansidan.
  • Nyckelring i form av en sexarmad bläckfisk, 'Hexapus', pärlad för hand av små glaspärlor av mayakvinnor i Guatemala. Mörk med röd & silver på ovansidan.
  • Nyckelring i form av en sexarmad bläckfisk, 'Hexapus', pärlad för hand av små glaspärlor av mayakvinnor i Guatemala. Undersidan silvrigt ljus.

Nyckelring av glaspärlor, bläckfisk 'Hexapus'

Tyvärr tillfälligt slut i lager. 


Nyckelring av små glaspärlor i klara färger i form av en bläckfisk. Bläckfisken 'Hexapus' är sexarmad, vilket är sällsynt i naturen.

Storlek: Arm till arm 10 cm

Material: Glaspärlor, björntråd.

  • Ursprung: Guatemala, glaspärlor från Tjeckien
  • Producent/Importör: Artesania Juanita / Fair Monkey.
  • Certifiering: Fair Trade.

Färg, design och fantasi: Nyckelringar och andra smycken av pyttesmå glaspärlor pärlas med flinka rörelser på landsbygden kring Santiago Atitlan i Guatemalas högland. Den 150 personer starka gruppen Artesania Juanita är en sammanslutning av främst mayakvinnor. 

Till Klotet kommer produkterna från Artesania Juanita genom det svenska Fair Trade-företaget Fair Monkey.

Glaspärlorna tillverkas i Tjeckien, där den böhmiska glaskonsten och tillverkningen av glaspärlor har en lång tradition och fortfarande håller hög kvalitet. 

Björntråd är en kraftig, dubbeltvinnad bomullstråd.

Inkomsterna från hantverksarbetet ger familjerna en större ekonomisk trygghet och de kan betala sina barns skolgång. En egen inkomst betyder särskilt mycket för kvinnorna.