• Nyckelring i täljsten, rund, 3 cm. Med motiv Livets träd. Present. Handgjord i Kenya för Fair Trade.

Nyckelring Livets träd, orange, täljsten

58 SEK


Kvar i lager: 2

En nyckelring gjord av slipad täljsten, orange färg. Den plana ytan är på sidan dekorerad med motivet Livets träd, konturerna är försiktigt inristade. Nyckelringar passar inte bara till nyckelknippan. De gör sig fint även på väskan eller ryggsäcken. Därför passar en nyckelring bra som liten present.

Storlek: ø ca 3 cm, tjocklek ca 0,3 cm

Material: Täljsten, giftfria färger

  • Ursprung: Kenya.
  • Producent/Importör: Kisii Self Help Group / InterArt Tyskland
  • Certifiering: Fair Trade.

Klotets täljstensfigurer görs för hand. Varje figur är unik, små avvikelser i storlek, form, färg eller mönster kan förekomma. Ibland syns naturliga små mörka streck eller prickar.

Fair Trade gör skillnad

Täljstensfigurerna görs i Tabaka, ett centrum för tillverkning av täljstensprodukter. Kisii Self Help Group är en bland många duktiga och skickliga grupper som tillverkar föremål av regionens berömda täljsten. Stenen bryts för hand och delas innan den i noggrant handarbete formas, slipas och poleras och eventeullt färgas. Fair Trade-partnern InterArt i Tyskland garanterar medlemmarna i Kisii Self Help Group en kontinuerlig och säker inkomst. När du köper en handsten gör du ett köp med omtanke, inte bara för dig själv.  


KIsii Self Help Group Tabaka, Kenya. Fair Trade Interart


Långt ifrån alla täljstensarbetare har goda arbetsförhållanden. Här är en tidningsartikel som uppmärksammar situationen i Tabaka (maj 2019):
"Soapstone carvers live a hard life crafting 'white gold'"