Handgjorda smycken till nyckelringar, som accessoar eller maskot

Tänker du ibland på det? Små smycken som är fästade på nycklar, stora eller små väskors dragkedja markerar ägandet på ett roligt sätt. Oftast betraktas de även som maskot. Några nyckelringar har blivit en kär, mycket personlig accessoar som följer oss en bit genom livet. Klotets smycken till nyckelringar spelar roll även för de kvinnor och även män som i tålmodigt och skickligt handarbete tillverkar dem. Tänker du ge bort ett pärlsmycke eller täljstenssmycke som present eller behöver du ett nytt till dina nycklar eller väskor - välj ett av våra smycken! Alla är Fair Trade. 

Pärlsmycken där varje pärla spelar roll

För Artesania Juanita, en grupp av kvinnor på landsbygden runt Santiago Atitlan i Guatemala, innebär de pyttesmå glaspärlorna en positiv förändring, för dem själva och deras familjer. Kvinnorna skapar dessa pärlsmycken i hemarbete samtidigt som de kan ta hand om de yngsta barnen. Den rättvisa betalningen för arbetet kommer mer än väl till pass när de äldre barnens skolutgifter ska betalas. 

Vackra pärlsmycken och nyckelringar skapas för hand

Smycken till nyckelringar och även andra pärlade accessoarer av pyttesmå glaspärlor görs skickligt för hand och kräver stort tålamod. Färg och fantasi hör ihop när kvinnorna i Artesania Juanita pärlar en nyckelring eller ett smycke.


Kvinna i gruppen Artesania Juanita i Guatemala gör ett pärlsmycke. Foto: Fair Monkey.