Te-Mugg Fiskstim, med insatssil & lock, Celadon-keramik

  • 275 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager:  0

En stor mugg i Celadon-keramik, dekorerad med ett fiskstim. Till muggen tillhör en lös insatssil och ett lock, båda i samma keramik. 

Locket kan även användas för att läggga silen på, när teet är klart. Och naturligtvis går det utmärkt att använda silen bara då och då, om du föredrar ett gott påste.

Celadon är namnet på keramik med transparent, krackelerad glasyr, dvs har små sprickor över hela ytan. Glasyren är känd som en klassisk teknik från Kina och Japan.  


Muggen kan diskas i diskmaskin och användas i mikrovågsugn.

Storlek: h: 8 cm, ø: 11,5 cm.
Vikt: ca g.
Volym:  ml. 

Material: Celadon-keramik. 

  • Ursprung: Vietnam.
  • Importör: Craft Link / EZA Fairer Handel, Österrike.
  • Certifiering: Fair Trade.

Se vårt utbud i löste och påste här:

Mugg och kopp från keramikbyn i Vietnam

Craft Link är en Fair Trade-organisation i Vietnam som bildades redan på 1990-talet av internationella hjälporganisationer. Idag är det 63 producentgrupper, utspridda över hela landet, som samarbetar med Craft Link enligt kriterierna för Fair Trade. Producenterna tillhör etniska minoriteter, kända för sitt konsthantverk, eller så tillhör de byar där traditionell hantverkskonst fortfarande utövas. Muggarna tillverkas i Bat Trang utanför Hanoi, byn är känd för sin fina keramik.

EZA Fairer Handel i Österrike är en av pionjärerna inom Fair Trade. Sedan 1975 arbetar EZA för en rättvis världshandel. Företaget är WFTO-medlem.


Craft Link i Vietnam exporterar muggar, handgjorda i den kända keramikbyn Bat Trang. Fair Trade. Foto: Craft Link.