Korg "Bolga", natur/svart-röd, med öglor, liten

245 SEK

195 SEK


Kvar i lager: 1

En liten öppen korg från Bolgatanga, handflätad i traditionell form och mönster. Korgen har naturfärg med ett mönster i röd, svart och blå som på bilden. Korgens botten har ett rött mönster. De två handtagen är sammanbundna med  rött och svart läder. En flätat ögla finns på varje sida. Genom en sådan ögla kan garnet löpa obehindrat medan du stickar. Öglorna gjordes ursprungligen för att säkert kunna fästa små knyten med örter eller pengar, medan man går med korgen på huvudet. 

Praktisk och snygg korg till förvaring.

OBS! Denna korg har ett nedsatt pris eftersom den inte håller samma höga kvalitet som liknande andra korgar. Den är flätad och färgad utan några fel, men på några ställen på utsidan är grässtrån brutna och sticker ut något. Detta märks när man för handen över utsidan. 

Storlek: ø: 24 cm, h: 15 cm, h inkl handtag: 27 cm.

Material: Savanngräs, handtag läder (getskinn).

Färgad med färger som är ofarliga för miljö och människor.

  • Ursprung: Ghana.
  • Producent/Importör: Kvinnogrupper i Bolgatanga-området / Hammershus Fairtrade.
  • Certifiering: Fair Trade.


Det lilla danska företaget Hammershus importerar sedan mer än 15 år handflätade korgar från byar i Bolgatanga-området i norra Ghana. Samarbetet har utvecklats enligt kriterierna för rättvis handel. 

Bra att veta:

  • I de färgade korgarna kan det finnas kvar viss överskottsfärg som fäller när korgen blir blöt.
  • Korgen rengörs enkelt med bara vatten.
  • Du kan lätt förbättra korgen form. Skölj korgen med vatten, skaka av överflödigt vatten och forma korgen tills du blir nöjd igen. Korgen är van vid det! Av platsskäl blir korgarna ofta hopstuvade under den långa transporten till Klotet och vi formar dem innan de kan säljas.