• Handtovat underlägg från Everest Fashion Fair Trade Nepal. Kvadratiskt, mörk med ljusa ränder.

Underlägg Ränder, tovat, kvadrat, mörkgrått

140 SEK


Kvar i lager: 1 

Mörkgrått underlägg i handtovad ull. Underlägget är kvadratiskt, med ganska tättliggande, vågliknande ljusa ränder. Undersidan  är enfärgad. Det är dekorativt, praktiskt och tåligt. Passar utmärkt till större gryta.

Storlek: 21 x 21 cm, tjocklek ca 1 cm.

Material: Fårull, azo-fria färger

Handtovat.

Här kan du se samma randiga kvadrat-underlägg i gråbrun och som ljusgrått underlägg.

Skötselråd för produkter av tovad ull

Tovad ull är tålig, isolerande och i princip icke-brännbar. Den är självrenande, stöter bort smuts och drar inte på sig lukt. Eventuella fläckar kan tas bort med hjälp av en fuktig svamp. Om du behöver tvätta underlägget så rekommenderas 30° handtvätt eller maskintvätt i milt tvättmedel. Efteråt behöver du kanske dra det fortfarande fuktiga underlägget till ursprungsformen.

Tovade underlägg från Everest Fashion Fair Trade

Everest Fashion i Kathmandu har ca 500 anställda som tovar för hand praktiska ting och dekorativa accessoarer: underlägg, sittdynor, små väskor och necessärer samt girlanger, blommor och andra dekorationer. Att tova eller filta är ett hantverk som kräver kunskap, fantasi och tålamod. Det är främst kvinnor som bor nära fabriken som arbetar i det lilla företagets ljusa arbetslokaler, med reglerad lön och arbetstid. När vädret tillåter flyttas verksamheten utomhus, även detta är något som uppskattas mycket.

Logo Everest Fashion, Fair Trade, importör Globo


Kvinnor från Everest Fashion, Fair Trade Nepal, som förbereder ylle.