• Dark Chocolate with Ginger and Orange: en mörk choklad med smak av ingefära & apelsin. 70 % kakao, Fairtrade.
  • Dark Chocolate with Ginger and Orange: en mörk choklad med smak av ingefära & apelsin. 70 % kakao, Fairtrade. Näringsvärde/energi

Divine Mörk choklad 70 % med ingefära & apelsin

30 SEK


Kvar i lager:  2

Bäst före juni 2022.

Divine Smooth Dark with Ginger & Orange 70 % är en mörk choklad med smak av ingefära och apelsin. Mörk choklad med fruktsmak är en lyckad kombination, välavvägd med ingefära. Chokladen innehåller minst 70 % kakao.

Vikt: 90 g

Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, apelsingranulat 10 % (apelsin 27 %, äpple, socker, rismjöl, glukossirap, fruktossirap, gelatineringsmedel: pektin, surgörare: citronsyra, naturlig apelsinarom), emulgeringsmedel: solroslecitin, naturlig ingefärsarom, vanilj. 

Vegansk.

Kan innehålla spår av soja, nötter, mjölk och gluten. 

  • Ursprung: Ghana (kakao).
  • Producent/Importör: Divine / House of Fair Trade.
  • Certifiering: Fairtrade.

"Proudly Farmer Owned" - Divine är den enda chokladtillverkaren där kakaobönder är delägare. Kooperativet Kuapa Kakoo i Ghana, det största Fairtrade-cerifierade kakaokooperativet i världen med ca 87 000 medlemmar, äger 44 % av Divine.


Dekorativa symboler

Det är Adinkra-symboler från Ashanti-folket i Västafrika som pryder Divines chokladförpackningar. Ashanti spelade på 1700- och 1800-talet en viktig roll i Västafrika (delar av dagens Ghana, Togo och Elfenbenskusten); de handlade med slavar, guld och elfenben.

Symbolerna är stiliserade motiv, ofta från djur- och växtvärlden och återger kända folkliga talessätt. En av de viktigaste är SANKOFA, fågeln som vänder huvudet bakåt: "Det är inte förbjudet att vända om för att hämta det som lämnats kvar", dvs "Bara den som känner till sitt ursprung, vet något om sin framtid".

Mer om adinkra-symbolerna finns att läsa på varje förpacknings insida. 

För den nyfikne

Youtube 

Detta youtube-klipp förklarar många adinkra-symboler:


Roman

Om Guldkusten, slavhandeln och dess konsekvenser in i vår tid handlar den fängslande och prisbelönta romanen av Yaa Gyasi, "Homegoing", 2016 (på svenska "Vända hem")

Vända hem, roman av Yaa Gyasi, omslagsbild pocket 2017 från adlibris.