• Fairafric mjölkchokladkaka med mikroplastfritt havssalt. Ekologisk och Fair Trade Bean to bar från Ghana.
  • Fairafric mjölkchokladkaka med havssalt. Fair Trade Bean to bar från Ghana.
  • I made your chocolate - Fairafric choklad från Ghana. Fair, ekologisk & klimatneutral.

Fairafric, mjölkchoklad 43%, med havssalt, ekologisk

Tyvärr tillfälligt slut i lager. 


Kvar i lager: 0

Bäst före okotber 2021

Fairafric mjölkchoklad med 43% kakao och havssalt (fleur de sel) är en krämig mjölkchoklad med en ovanligt hög andel av kakao (43 %). Den lätt salta smaken bryter bra mot rörsockrets speciella sötma. 

Kakaobönorna odlas ekologiskt i Ghana. Havssaltet utvinns av Khoisan i Sydafrika och är garanterat fritt från mikroplaster. 

Vikt: 80 g

Ingredienser: Rårörsocker, kakaosmör, skumMJÖLKpulver, kakaomassa, havssalt (fleur de sel).
Kan innehålla spår av jordnötter, mandel och nötter.

  • Ursprung: Ghana (kakao), Mocambique (rörsocker), Tyskland (mjölkpulver), Sydafrika (havssalt)
  • Producent/Importör: Fairafric Tyskland
  • Certifiering: Klimatneutral (produktionen i Ghana, importen av ingredienserna och exporten till Tyskland bidrar INTE till den globala uppvärmningen).

Fairaric är certifierad: Fair Trade, ekologisk och klimaneutral.

From bean to bar made in Ghana 

Fairafric är den första rättvist producerade chokladen som tillverkas i Ghana. När du köper denna goda choklad bidrar du till att

  • fler arbetstillfällen och kvalificerade jobb utanför jordbrukssektorn skapas i staden Tema i Ghana
  • en större andel av intäkterna stannar i Ghana
  • kakaoodlarna garanteras ett pris högre än världsmarknadspriset.

Transparens är ett ledord för Fairafric. Denna karta visar varifrån ingredienserna kommer.

Sedan 2016 produceras chokladen Fairafric i staden Tema. Hösten 2020 invigdes en ny, modern fabrik med stöd av den tyska chokladtillverkaren Weinrich. Den tillhör pionjärerna inom Fairtrade- och/eller ekologiskt certifierad choklad (i sin fabrik i Tyskland producerar Weinrich exempelvis Divine-choklad som du kan köpa här). 

Målet är att i Ghana skapa fler säkra arbetsplatser utanför kakoodlingen: inom chokladproduktion, förpackning, design och administration. Export av chokladprodukter ger dessutom större intäkter än export av kakaobönor eller kakaomassa.