• Fairafric mörk choklad med 80% kakao och med havssalt. Producerad i Ghana med rörsocker från Mocambique och havssalt från Altlanten. Med färgglad omslagsbild, i "Afrika"-design.
  • Fairafric mörk choklad med 80 procent kakao och med havssalt. Producerad i Ghana med rörsocker från Mocambique och havssalt från Altlanten.
  • I made your chocolate - Fairafric choklad från Ghana. Fair, ekologisk & klimatneutral. Mary, Production Manager.

Fairafric Mörk choklad 80%, med havssalt, ekologisk

Tyvärr tillfälligt slut i lager. 


Kvar i lager: 0

Bäst före november 2022

Fairafric Mörk choklad med 80% kakao och Fleur de sel  (havssalt) är mildare ("zartbitter") än andra chokladkakor med samma kakaohalt. Kakaobönorna odlas ekologiskt i Ghana. Fairafric är den första rättvist producerade och handlade chokladen som tillverkas i Ghana.

Vikt: 80 g

Ingredienser: Kakaomassa, rårörsocker, kakaosmör, havssalt.
Kan innehålla spår av mjölk, jordnötter och nötter.

  • Ursprung: Ghana (kakao), Mocambique (rörsocker), Sydafrika (havssalt från Khoisan)
  • Producent/Importör: Fairafric Tyskland
  • Certifiering:  Fair Trade, EU-ekologisk, klimatneutral 

Fairaric är certifierad: Fair Trade, ekologisk och klimaneutral.

From bean to bar made in Ghana

När du köper denna goda choklad från Fairafric bidrar du till att

  • skapa fler arbetstillfällen och kvalificerade jobb utanför jordbrukssektorn i en ländlig region i Ghana
  • en större andel av intäkterna stannar i Ghana
  • kakaoodlarna garanteras ett pris högre än världsmarknadspriset.

Transparens är ett ledord för Fairafric. Denna karta visar varifrån ingredienserna kommer.

Sedan 2016 produceras chokladen Fairafric i staden Tema. Hösten 2020 invigdes en ny, modern fabrik med stöd av den tyska chokladtillverkaren Weinrich. Den tillhör pionjärerna inom Fairtrade- och/eller ekologiskt certifierad choklad (i sin fabrik i Tyskland producerar Weinrich exempelvis Divine-choklad som du kan köpa här). 

Målet är att i Ghana skapa fler säkra arbetsplatser utanför kakoodlingen: inom chokladproduktion, förpackning, design och administration. Export av chokladprodukter ger dessutom större intäkter än export av kakaobönor eller kakaomassa.