• Dark Chocolate with Pink Himalayan Salt, en smakrik mörk choklad med bergsalt. Vegansk, Fairtrade.
  • Dark Chocolate with Pink Himalayan Salt, en smakrik mörk choklad med bergsalt. Vegansk, Fairtrade. Näringsvärde/energi.

Divine Mörk choklad 60 %, med rosa Himalaya-salt

30 SEK


Kvar i lager:  3

Bäst före december 2022.

Divine Dark with Pink Himalayan Salt 60 % är en smakrik mörk choklad med bergsalt. Chokladen innehåller minst 60 % kakao.

Vikt: 90 g

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, bergsalt, emulgeringsmedel: solroslecitin. 

Vegansk.
Kan innehålla spår av gluten, nötter, mjölk och soja.

  • Ursprung: Ghana (kakao).
  • Producent/Importör: Divine / House of Fair Trade.
  • Certifiering: Fairtrade.

"Proudly Farmer Owned" - Divine är den enda chokladtillverkaren där kakaobönder är delägare. Kooperativet Kuapa Kakoo i Ghana, det största Fairtrade-cerifierade kakaokooperativet i världen med ca 87 000 medlemmar, äger 44 % av Divine.


Dekorativa symboler

Det är Adinkra-symboler från Ashanti-folket i Västafrika som pryder Divines chokladförpackningar. Ashanti spelade på 1700- och 1800-talet en viktig roll i Västafrika (delar av dagens Ghana, Togo och Elfenbenskusten); de handlade med slavar, guld och elfenben.

Symbolerna är stiliserade motiv, ofta från djur- och växtvärlden och återger kända folkliga talessätt. En av de viktigaste är SANKOFA, fågeln som vänder huvudet bakåt: "Det är inte förbjudet att vända om för att hämta det som lämnats kvar", dvs "Bara den som känner till sitt ursprung, vet något om sin framtid".

Mer om adinkra-symbolerna finns att läsa på varje förpacknings insida. 

För den nyfikne

Youtube 

Detta youtube-klipp förklarar många adinkra-symboler:


Roman

Om Guldkusten, slavhandeln och dess konsekvenser in i vår tid handlar den fängslande och prisbelönta romanen av Yaa Gyasi, "Homegoing", 2016 (på svenska "Vända hem")

Vända hem, roman av Yaa Gyasi, omslagsbild pocket 2017 från adlibris.