• Divine Milk Chocolate smooth high cocoa är en krämig mjölkchoklad. Minst 45% kakao i chokladen. Fairtrade.
  • Divine Milk Chocolate smooth high cocoa är en krämig mjölkchoklad. Minst 45% kakao i chokladen. Fairtrade. Näringsvärde. Energi 2461 kJ/100g

Divine Mjölkchoklad 45 %

30 SEK


Kvar i lager:  1

Bäst före juni 2022.

Divine Smooth High Cocoa Milk Chocolate är en krämig mjölkchoklad med fyllig kakaosmak. Kakaohlaten är med 45 %  mycket större än i vanliga mjölkchoklad.

Vikt: 90 g

Ingredienser: Socker, kakaosmör, helMJÖLKspulver, kakaomassa, vanilj. Minst 45 % kakao i chokladen. Minst 24 % mjölk.

Kan innehålla spår av nötter och gluten.

  • Ursprung: Ghana (kakao).
  • Producent/Importör: Divine / House of Fair Trade.
  • Certifiering: Fairtrade.

"Proudly Farmer Owned" - Divine är den enda chokladtillverkaren där kakaobönder är delägare. Kooperativet Kuapa Kakoo i Ghana, det största Fairtrade-cerifierade kakaokooperativet i världen med ca 87 000 medlemmar, äger 44 % av Divine.


Dekorativa symboler

Det är Adinkra-symboler från Ashanti-folket i Västafrika som pryder Divines chokladförpackningar. Ashanti spelade på 1700- och 1800-talet en viktig roll i Västafrika (delar av dagens Ghana, Togo och Elfenbenskusten); de handlade med slavar, guld och elfenben.

Symbolerna är stiliserade motiv, ofta från djur- och växtvärlden och återger kända folkliga talessätt. En av de viktigaste är SANKOFA, fågeln som vänder huvudet bakåt: "Det är inte förbjudet att vända om för att hämta det som lämnats kvar", dvs "Bara den som känner till sitt ursprung, vet något om sin framtid".

Mer om adinkra-symbolerna finns att läsa på varje förpacknings insida. 

För den nyfikne

Youtube 

Detta youtube-klipp förklarar många adinkra-symboler:


Roman

Om Guldkusten, slavhandeln och dess konsekvenser in i vår tid handlar den fängslande och prisbelönta romanen av Yaa Gyasi, "Homegoing", 2016 (på svenska "Vända hem")

Vända hem, roman av Yaa Gyasi, omslagsbild pocket 2017 från adlibris.