Zotter, Amarena Cherry, mjölkchoklad med körsbärsmousse

  • 57 SEK
i lager
Lagersaldo: 2

Bäst före november 2024.

En exklusiv chokladpralin av mörk mjölkchoklad, fylld med en fruktig Amarena körsbärsmousse med små bitar av egen inlagda amarenakörsbär. Förfinad med lite marsipan och äkta vanilj. Pralinen har ett överdrag av ett tunt lager vit choklad som är omsluten av mjölkchoklad med 50 % kakaokraft. En underbar fruktsensation som får smaklökarna att dansa!

Mijölkchokladen innehåller minst 50 % kakao.

Vikt: 70 g.

Ingredienser: Rårörsocker, kakaosmör, sura körsbär, kakaomassa, stärkelsesirap, gräddMJÖLKspulver, skumMJÖLKspulver, surt körsbärskoncentrat, torkade sura körsbär, MARSIPAN (MANDLAR, socker, invertertsocker), emulgeringsmedel: SOJAlecitin, VASSLEpulver, helrörssocker, äkta vaniljpulver, BITTERMANDELOLJA, citronpulver (citronjuicekoncentrat, majsstärkelse, socker), bergsalt, kanel.

Chokladen innehåller ekologisk mjölk från bergregionen Tyrol, äkta Bourbon-vanilj och oraffinerat muscovadosocker.

Kan innehålla spår av jordnötter, nötter, ägg och sesam.
Glutenfri.
Förvaras torrt och svalt.

TIPS: Bryt inte chokladkakan, utan dela den med kniven i små bitar!

Zotter är en chokladmanufaktur i Österrike. Familjeföretaget grundades för 40 år sen och har utvecklats till en av världens allra främsta chocolatiers. Företaget komponerar många oväntade, spännande smaker, flera av dem har blivit prisbelönade. Chokladens exklusiva kvalitet och de kreativa produktidéerna är uppskattade bland chokladälskare i Europa och USA. 

Från "Bean to Bar", dvs från kakaobönorna till den färdiga produkten, satsar Zotter genomgående på hållbarhet och Fair Trade. Inte bara kakaobönorna utan så långt det är möjligt är alla ingredienser ekologiska och rättvist handlade.

Endast de bästa kakaobönorna köps direkt från småbönder i Latinamerika, Madagaskar, Togo och Kongo. Där växer kakaoträden i blandkultur vilket är gynnsamt för miljön och för människorna. Zotter betalar ett kilopris långt över det aktuella marknadspriset.

2018 tilldelades Zotter Academy of Chocolate Award i flera kategorier och även International Chocolate Award.

För sitt engagemang inom hållbarhet kunde Zotter ta emot Energy Globe Austria Award 2018. 

Det här videoklippet, "Nicaragua - Viva el Cacao" är Zotters hyllning till kakaon, framförd med österrikisk charm (textat på engelska):