Zotter Labooko, Maya 100%, ren mörk choklad, ekologisk

  • 57 SEK
kvar i lager
Lagersaldo: 2

Bäst före maj 2025.

Zotter Labooko Maya Cacao 100 % innehåller enbart kakao. Bönornas utsökta arom och Conchningen på 40 timmar ger denna choklad en fyllig, nästan mild smak.

Det är två chokladkakor av exklusiva kakaobönor från Guatemala och Belize, där än idag Maya-folkets chokladkultur har bevarats. Kakaon har den smak som är karakteristisk för dessa bönor: huvudsakligen nötaktig och kryddig, initialt syrlig efter röda frukter och mörkrostade aromer, lätt tannin finish som påminner om svart te.

Conchningstid: 40 timmar

Innehåll: 2 chokladkakor à 32,5 g.

Ingredienser: Kakao från Guatemala och Belize.
Inga tillsatser.
Kan innehålla spår av jordnötter, alla sorters nötter, mandlar, mjölk, sesam, socker och soja.

Vegansk. Glutenfri.

Förvaras torrt och svalt.

Chokladkakor med 100% kakao från Peru kan du se här.

Zotter är en chokladfabrik i Österrike. Familjeföretaget grundades för 40 år sen och har utvecklats till en av världens allra främsta chocolatiers. Företaget komponerar många oväntade, spännande smaker, flera av dem har blivit prisbelönade. Chokladens exklusiva kvalitet och de kreativa produktidéerna är uppskattade bland chokladälskare i Europa och USA. 

Från "Bean to Bar", dvs från kakaobönorna till den färdiga produkten, satsar Zotter genomgående på hållbarhet och Fair Trade. Inte bara kakaobönorna utan så långt det är möjligt är alla ingredienser ekologiska och rättvist handlade.

Endast de bästa kakaobönorna köps direkt från småbönder i Latinamerika, Madagaskar, Togo och Kongo. Där växer kakaoträden i blandkultur vilket är gynnsamt för miljön och för människorna. Zotter betalar ett kilopris långt över det aktuella marknadspriset.

Läs mer om chokladtillverkaren Zotters krav och ambitioner här (på svenska).

Det här videoklippet, "Nicaragua - Viva el Cacao" är Zotters hyllning till kakaon, framförd med österrikisk charm (textat på engelska):