• Zotter Labooko, Peru 100%, ren mörk choklad utan tillsatser, 40 timmar conchning, ekologisk

Zotter Labooko, Peru 100%, ren mörk choklad, ekologisk

Tyvärr tillfälligt slut i lager :( 


Kvar i lager: 0

Bäst före december 2023.

Zotter Labooko Peru Cacao 100 % innehåller enbart kakao. Bönornas utsökta arom och Conchningen på 40 timmar ger denna choklad en fyllig, nästan mild smak.

Det är två chokladkakor av exklusiva kakaobönor från Peru, ett av de länder där chokladkulturen har sitt ursprung. Kakaon har den arom som är karakteristisk för dessa bönor, fruktigt-nötigt-kryddigt med tydlig arom av röda frukter.

Conchningstid: 40 timmar

Innehåll: 2 chokladkakor à 32,5 g.

Ingredienser: Kakao från Peru.
Inga tillsatser.
Kan innehålla spår av jordnötter, alla sorters nötter, mandlar, mjölk, sesam, socker och soja.

Vegansk. Glutenfri.

Förvaras torrt och svalt.

Chokladkakor med 100% ren med kakao från Guatemala och Belize ser du här.

Zotter är en chokladfabrik i Österrike. Familjeföretaget grundades för 40 år sen och har utvecklats till en av världens allra främsta chocolatiers. Företaget komponerar många oväntade, spännande smaker, flera av dem har blivit prisbelönade. Chokladens exklusiva kvalitet och de kreativa produktidéerna är uppskattade bland chokladälskare i Europa och USA. 

Från "Bean to Bar", dvs från kakaobönorna till den färdiga produkten, satsar Zotter genomgående på hållbarhet och Fair Trade. Inte bara kakaobönorna utan så långt det är möjligt är alla ingredienser ekologiska och rättvist handlade.

Endast de bästa kakaobönorna köps direkt från småbönder i Latinamerika, Madagaskar, Togo och Kongo. Där växer kakaoträden i blandkultur vilket är gynnsamt för miljön och för människorna. Zotter betalar ett kilopris långt över det aktuella marknadspriset.

Läs mer om chokladtillverkaren Zotters krav och ambitioner här (på svenska).

Det här videoklippet, "Nicaragua - Viva el Cacao" är Zotters hyllning till kakaon, framförd med österrikisk charm (textat på engelska):