Zotter, Hibiscus + Mint, mörk chokladpralin, ekologisk
- 67 SEK
Lagersaldo:
2
Bäst före februari 2026.
Zotter Hibiscus + Mint är en utsökt mörk chokladkaka (70%) eller stor chokladpralin med mintkräm (30%) och vit choklad, fylld med hibiscus-ganache. Den lätt syrliga, fruktiga hibiskussmaken smälter härligt ihop med den uppfriskande smaken av pepparmynta. En fin smakupplevelse som du kan erbjuda till dessert eller en festlig fikastund.
Innehåll: 70 g.
Ingredienser: Rårörsocker, kakaomassa, kakaosmör, MJÖLK, gräddMJÖLKSpulver, skumMJÖLKspulver, invertsocker, stärkelsesirap, MANDEL, VASSLEpulver, hibiscus, citronjuicekoncentrat, helrörsocker, emulgeringsmedel: SOJAlecitin, vaniljpulver, salt, mintolja, kanel, citronpulver (citronjuicekoncentrat, majsstärkelse, socker), rosblad.
Kan innehålla spår av jordnötter, nötter, mandlar, ägg, gluten och sesam.
Förvaras torrt och svalt.
- Producent/Importör: Zotter
- Certifiering: Fair Trade, EU-ekologisk.
Zotter-choklad: utsökta chokladpraliner som är ekologiska och Fair Trade
Zotter är en chokladmanufaktur i Österrike. Familjeföretaget grundades för 40 år sen och har utvecklats till en av världens allra främsta chocolatiers. Företaget komponerar många oväntade, spännande smaker, flera av dem har blivit prisbelönade. Chokladens exklusiva kvalitet och de kreativa produktidéerna är uppskattade bland chokladälskare i Europa och USA.
Från "Bean to Bar", dvs från kakaobönorna till den färdiga produkten, satsar Zotter genomgående på hållbarhet och Fair Trade. Inte bara kakaobönorna utan så långt det är möjligt är alla ingredienser ekologiska och rättvist handlade.
Endast de bästa kakaobönorna köps direkt från småbönder i Latinamerika, Madagaskar, Togo och Kongo. Där växer kakaoträden i blandkultur vilket är gynnsamt för miljön och för människorna. Zotter betalar ett kilopris långt över det aktuella marknadspriset.