• Zotter Labooko Madagascar, 100% kakao, mörk choklad av Arriba-bönor. Exklusiv, handgjord, ekologisk, Fair Trade.

Zotter Labooko 'Madagascar 100%', mörk choklad, ekologisk

46 SEK


Kvar i lager: 2

Bäst före: juni 2021.

Två chokladkakor av exklusiva kakaobönor från Madagascar.kakaon har en fruktig smak med en stäng av citron.

Zotter Labooko 'Ecuador 100 %' innehåller enbart kakao. Det är bönorna från den utmärkta kakaosorten Arriba som endast finns i Ecuador. Deras utsökta arom och den långa Conchningen på 36 timmar ger denna choklad en fyllig, komplex smak utan att smaka bittert.

Innehåll: 2 chokladkakor à 32,5 g.

Ingredienser: Kakaomassa.
Inga tillsatser.
Kan innehålla spår av jordnötter, nötter, mandlar, mjölk, sesam, socker och soja.

Vegansk. Glutenfri.

Förvaras torrt och svalt.

Zotter är en chokladmanufaktur i Österrike. Familjeföretaget grundades för 40 år sen och har utvecklats till en av världens allra främsta chocolatiers. Företaget komponerar många oväntade, spännande smaker, flera av dem har blivit prisbelönade. Chokladens exklusiva kvalitet och de kreativa produktidéerna är uppskattade bland chokladälskare i Europa och USA. 

Från "Bean to Bar", dvs från kakaobönorna till den färdiga produkten, satsar Zotter genomgående på hållbarhet och Fair Trade. Inte bara kakaobönorna utan så långt det är möjligt är alla ingredienser ekologiska och rättvist handlade.

Endast de bästa kakaobönorna köps direkt från småbönder i Latinamerika, Madagaskar, Togo och Kongo. Där växer kakaoträden i blandkultur vilket är gynnsamt för miljön och för människorna. Zotter betalar ett kilopris långt över det aktuella marknadspriset.

2018 tilldelades Zotter Academy of Chocolate Award i flera kategorier och även International Chocolate Award.

För sitt engagemang inom hållbarhet kunde Zotter ta emot Energy Globe Austria Award 2018. 

Det här videoklippet, "Nicaragua - Viva el Cacao" är Zotters hyllning till kakaon, framförd med österrikisk charm (textat på engelska):