Zotter Whisky + Karamell + Pekan, chokladpralin

  • 57 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager: 0

Bäst före februari 2024.

Zotter Whisky + Karamell + Pekan är en mörk chokladpralin med smak av whisky, karamell och pekannöt. Denna chokladpralin är "Soulfood-choklad", inspirerad av den populära Pecan Pie/pekanpie. Egenkomponerad pekannötnougat är sötad med lönnsocker och förädlad med lite vit choklad och många små bitar av karamelliserade pekannötter i lönnsocker. Ovanpå finns en whiskyganache gjord av karamellchoklad och whisky från David Gölles. i Steiermark, en elegant whisky som destilleras från lokal speltvete och får mogna i ekfat i flera år. Pralinen är överdragen med klassisk mörk choklad med 70 % kakaohalt."

Innehåll: 70 g.

Obs! Innehåller alkohol (mer än 2%)

Ingredienser: Rårörssocker, kakaomassa, PEKANNÖTTER (14%), kakaosmör, karamelliserat MJÖLKPULVER (5%: SKUMMJÖLKspulver, socker), whisky, SMÖR, MJÖLK, stärkelsesirap, invertsockersirap, HELMJÖLKspulver, risdryckspulver (ris, solrosolja, salt), helrörsråsocker, SKUMMJÖLKspulver, emulgeringsmedel: SOJAlecitin, salt, sött VASSLEpulver, vaniljpulver, kanel, chili ”Bird’s eye".


Kan innehålla spår av andra nötter, jordnötter, mandlar, ägg, gluten och sesam.

Förvaras torrt och svalt.

Zotter- exklusiva Fair Trade chokladpraliner

Zotter är en chokladmanufaktur i Österrike. Familjeföretaget grundades för 40 år sen och har utvecklats till en av världens allra främsta chocolatiers. Företaget komponerar många oväntade, spännande smaker, flera av dem har blivit prisbelönade. Chokladens exklusiva kvalitet och de kreativa produktidéerna är uppskattade bland chokladälskare i Europa och USA. 

Från "Bean to Bar", dvs från kakaobönorna till den färdiga produkten, satsar Zotter genomgående på hållbarhet och Fair Trade. Inte bara kakaobönorna utan så långt det är möjligt är alla ingredienser ekologiska och rättvist handlade.

Endast de bästa kakaobönorna köps direkt från småbönder i Latinamerika, Madagaskar, Togo och Kongo. Där växer kakaoträden i blandkultur vilket är gynnsamt för miljön och för människorna. Zotter betalar ett kilopris långt över det aktuella marknadspriset.