• Africafe, 100g. Ett spraytorkat snabbkaffe av Arabica & Robusta-bönor. Fairtrade-märkt från Tanzania.

Kaffe Africafe, snabbkaffe, 100g

89 SEK


Kvar i lager:  5

Klicka här för att lär känna Africafe-ekologiskt.

Spraytorkat snabbkaffe från Tanzania, mellanrostat. Kaffebönorna av sorten Arabica och Robusta odlas i kaffekooperativ av småbönder som även framställer kaffet i den egna fabriken vid Victoriasjön. 

Kära Africafe-älskare! 
Nu är den prishöjning här som vi sedan längre tid har fruktat.  Vi beklagar! Men tänk på två saker:

  • Priset för Fairtrade-varor höjs aldrig för att öka den egna vinstmarginalen.
  • Africafe är ett fantastiskt gott snabbkaffe.


Africafe är inte vilket snabbkaffe som helst. Har det fallit dig i smaken (några kunder säger att det kan ta någon vecka), då börjar du uppskatta Africafe och vill inte gå tillbaka till något annat.
Prova gärna att blanda Africafe med varm mjölk istf vatten.

Innehåll: 100 g, detta motsvarar ca 500g vanligt bryggkaffe.

Africafe är bland rättvishandels-veteraner ett nästan legendariskt begrepp. Kaffet är också ett tidigt exempel för Fair Trade där den fungerar som bäst: Hela processen från odling till färdigt packat snabbkaffe sker i Tanzania.

Företaget Sackeus, som importerar kaffet från en finsk leverantör, är en av Sveriges pionjärer inom rättvis handel/Fair Trade och Fair Trade-medlem (WFTO).

Gillar du Africafe, men önskar en ekologisk variant?
Prova Afrika-kaffe Kagera som framställs i samma fabrik med samma metod, andelen Arabica och Robusta-bönor är den samma som i Africafe, men till skillnad från Africafe är bönorna dessutom ekologiskt odlade.

Ett annat snabbkaffe är det ekologiska Cafe Beneficio av frystorkade arabicabönor från små odlingar i Mellan- och Sydamerika.

Om snabbkaffe

Snabbkaffe som också kallas för pulverkaffe eller instantkaffe framställs som annat kaffe; bönorna tvättas, skalas, torkas, rostas och mals. Det som ska bli snabbkaffe bryggs sedan direkt och frys- eller spraytorkas efteråt. Båda sätten påverkar inte kaffepulvrets kvalitet, men spraytorkning är mycket energisnålare och miljövänligare än frystorkning.