• Oraffinerat fullrörsocker från Ecuador. Fair Trade och ekologiskt.
  • Oraffinerat fullrörsocker från Ecuador. Fair Trade och ekologiskt. Infotext på tyska, engelska och spanska.
  • Oraffinerat fullrörsocker från Ecuador. Fair Trade och ekologiskt. Bild på påse med socker för att visa sockrets bruna färg.

Fullrörsocker, oraffinerat, ekologiskt

58 SEK


Kvar i lager:  2

Ekologiskt, oraffinerat fullrörsocker med en mild smak av karamell som liknar stark Mascobado (Muscovado), men är inte lika benäget att bilda klumpar.

Det här fullrörsockret utvinns av sockerrör som skärs i småbitar. Saften pressas ut, värms försiktigt under omrörning, torkas, malas och silas. Den ljusbruna färgen är naturell och ett tecken på att mineraler och spårämnen har bevarats. 

Sockret passar utmärkt i desserter, att strö över frukostfilen och att söta te och kaffe. Den lämpar sig även till bakning, då behövs oftast mindre socker än vad receptet förskriver. Gillar du att testa dig fram? Då kan du börja med att ersätta en del av det vanliga sockret med fullrörsocker. Eller använd vårt ljusbruna rårörsocker!

Ingredienser: Rårörsocker.

Vikt: 1 kg. 

Tips: Öppnad påse bör förvaras väl försluten så att sockret inte blir hårt.

  • Ursprung: Ecuador.
  • Producenter/Importör: Cumbres de Ingapi / Pakta Mintalay, El Puente Fairer Handel
  • Certifierad Fair Trade, EU-ekologisk

Fullrörsocker framställs i kooperativet Cumbres de Ingapis egna anläggning, vilket ger extra arbetstillfällen och en ökad andel i försäljningspriset. Resterna av sockerrören används för uppvärmning. Varje familj i kooperativet odlar sockerrör på 2-4 ha. Tre gånger om året skördas de då mogna sockerrör. En planta behöver växa nästa ett år och har ett tiotal söckerrör.  

Pakta Mintalay är en Fair Trade-organisation i Ecuador som samarbeta md den tyska Fair Trade-partnern El Puente.