• Quinoa mix är en blandning av röd, svart och vit quinoa. Quinoa tillhör de bästa växtproteiner som finns i världen.

Quinoa mix röd/svart/vit

58 kr


Quinoa mix är en fin blandning av röd, svart och vit quinoa. Smaken är väl balanserad: Vit quinoa smakar milt nötigt, den svarta något kraftigare och krispigt, den röda har en mer fyllig och fruktig smak.
Quinoa tillhör de bästa växtproteiner som finns i världen. Den innehåller en rad aminosyror som kroppen inte producerar själv och är rik på järn, fibrer, fettsyror, kalcium och vitamin E. 

Glutenfri. Lågt GI-värde.

Vikt: 450 g.

Innehåll: 100 % Quinoa, röd, svart, vit

Ursprung: Bolivia.

Producent: ANAPQUI (Asociation Nacional de Productores de Quinoa).

Certifiering: Fair Trade, ekologisk.

Kvar i lager: 3 

Beredning: Skölj quinoa ordentligt i varmt vatten. Koka sedan upp 1 del quinoa med 2 delar vatten och lite salt. Låt sjuda på låg värme under lock på glänt i ca 10 min. Stäng av värmen, låt svälla i några minuter under lock tills allt vatten är absorberat.

Quinoan smakar lika gott som den är nyttig. Den kan ersätta ris, pasta och potatis. Quinoa passar till de flesta rätter; den är utmärkt i kalla sallader, till grytor och soppor eller som bas i vegetariska biffar.

Quinoa hör hemma i Sydamerika där den odlas i många färger och storlekar och där den sedan årtusenden är känd som mirakelgröda. Den kräver mycket arbete för hand; quinoan skördas, tröskas, skalas, tvättas och torkas innan den till slut sorteras i olika kvaliteter.

ANAPQUI företräder drygt 1500 familjer från höjdplatån kring Oruro och Potosí, de traditionella odlingsområdena för quinoa. Här, på 3700 m höjd, odlas den högkvalitativa sorten 'quinoa real' ekologiskt, utan några bekämpningsmedel. ANAPQUI stödjer småbönderna genom rådgivning, marknadsföring, exporthjälp och utbildning i exempelvis bokföring eller ekologisk odling.