Choklad Choco4change Vegan, dadelmos, eko, sockerfri

  • 38 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager:  

Bäst före juni 2024

Choco4change Vegan är en ekologisk, vegansk choklad som är helt sockerfri. Kakaohalten är 55 %. Det som utmärker denna chokladkaka är att sötman kommer från torkade och malda dadlar, som odlas ekologisk. 

Choco4change skiljer sig från mängden chokladkakor: Dadlarna skördas i Tunisien i kooperativet Beni Ghreb. Där har torrperioderna blivit längre och dadlarna tappar snabbare sin färska smak. Genom att torka frukterna och mala dem till pulver utökas möjligheter till familjernas försörjning. 

Vikt: 80 g

Ingredienser: malda dadlar (39%), kakaomassa, kakaosmör, HASSELNÖTspasta (5%), vaniljextrakt.

Vegansk.

Kan innehålla spår av andra nötter, mjölk och soja.

  • Ursprung: Sao Tomé (kakao), Tunisien (dadlar)
  • Producent/Importör:  CECAQ-11 (kakao), Beni Ghreb (dadlar) / Gepa Fair Trade Company Tyskland
  • Certifiering: Fair Trade

Sockerfri choklad med extra god klimateffekt

Choco4change omfattar flera olika chokladsorter. Klotet har den sockerfria veganska sorten i sitt sortiment. Dadlarnas sötma är gillas inte bara av dem som har bestämt sig för en vegansk livsstil. Gemensamt för alla Choco4change-sorter är att 20 cent (ca 2 kr) av varje kaka används direkt i olika klimatprojekt.
Vår leverantör Gepa, som köper dadelmassan till ett Fair Trade-pris från det lilla företaget Beni Ghreb i Tunisien. Tack vare #Choco4Change Vegan-bidragen har Beni Ghreb nu kunnat bygga en andra bearbetningsanläggning som gör dadelpulver med bättre kvalitet och som har en högre kapacitet. 

Genom att välja Choco4change Vegan ger du dessutom kakaokooperativet CECAQ-11 i Sao Tomé större möjligheter att återplantera träd. Avskogningen är ett av de största miljöproblemen i på denna ö.