Armband Path / Vägen, gulddouble, Fairmined

  • 195 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager: 0 

Armband med smycke format som symbolen för Vägen, gulddoublé. Längden på det svarta tunna, dubbla textilarmbandet kan steglöst varieras med en glidande knut. 

Armbandet Path (Vägen) ingår i serien "Golden six treasures". Gulddoublén är fairmined-certifierad, vilket gör dessa armbandssmycken extra värdefulla. De övriga smycken som vi har i vår webbutik är Infinity (Oändlighetstecken), Faith (Tro), Mandala och Sun (Solen).

Material: 24 karat gulddoublé, textilband.

Storlek: Smycke ca 0,8 cm, armbandets omkrets upp till 20 cm. 

  • Ursprung: Colombia.
  • Producent/Importör: Sapia/Arque Arte / Contigo Fairtrade.
  • Certifiering: Fair Trade, Fairmined 

Symbolen Path (Vägen)

"Det är den inre vägen som leder till insikt, visdom och själsro. Bär armbandet med stolthet och glädje och lämna inte vägen ur sikte."

Den tyska importören Contigo Fairtrade samarbetar sedan 2002 med det colombianska företaget Sapia Fair Trading som i sin tur arbetar med bl a. Arque Art, en liten smyckesverkstad i centrala Bogotá. Genom samarbetet med Fair Trade-importörer kan Arque Art nå nya marknader och kunder.

Fairmined - Guld att  vara stolt över

Smycket är av Fairmined-certifierat guld. Det betyder att guldet har utvunnits i små gruvor som ägs av kooperativ eller småföretag, i det här fallet i västra Colombia. Inget slavarbete eller barnarbete förekommer. Gruvarbetarna lever samtidigt som jordbrukare, deras familjer odlar kaffe, kakao, cassava, majs och bönor. Detta är en förutsättning för ansvarsfull gruvdrift. 

Smyckesdesign - inspirerad av den förcolombianska kulturen

Guldsmeder i Bogotá som skapar smycken av fairmined guld väljer gärna motiv från den inhemska högkulturen. Läs blogginlägget "A History Told in Gold" om Oscar Santa, konstnären som skapade smycket.


Foto från blogginlägget A History Told in Guld, Jessica Wieser, cpo. Ten Thousand Villages