Mini-ampel med tre små korgar, naturfärg, palmfiber

  • 172 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager: 0 

En miniampel, 60 cm lång totalt,  med tre små korgar,  handflätade av tunn palmfiber med sirligt mönster. Snören av jute. Ampeln är dekorativ och kan användas för att ha små saker lätt till hands. Korgarnas storlek varierar, den största finns längst ner och är inte mer än 12 cm i diameter. Den minsta högst uppe är 11 cm. Snörenas långa tofs kan du klippa kortare om du gillar det bättre.

Storlek:  längd ampeln: 60 cm (utan tofsen),  korgarna: ø 12 cm, 11,5 cm, 11 cm. 

Material: Palmfiber. 

En större enskild korg av palmfiber, flätad på samma sätt ser du här.

  • Ursprung: Bangladesh.
  • Producent/Importör: CORR the Jute Works  / FairTrade gruppen Danmark.
  • Certifiering: Fair Trade.

CORR the Jute Works marknadsför och exporterar hantverksprodukter från små producentgrupper i Bangladesh. Det är en non-profit organisation med bas i Dhaka. CORR är förkortningen för "Christian Organization for Relief and Rehabilitation". Organisationen grundades på 1970-talet för att ge kvinnor i den unga staten Bangladesh möjligheter att sälja sina hantverksprodukter som oftast var deras enda inkomstkälla. 

Idag är organisationen en av Bangladeshs viktigaste exportörer för konsthantverk. Mer än 7000 kvinnor fördelade på drygt 200 producentgrupper är medlemmar. Det är framförallt kvinnor på landsbygden, oavsett kast eller religion. För att skapa en bättre medvetenhet kring kvinnornas situation erbjuds yrkesutbildningar, ledar- och kompetensutveckling. 

CORR The Jute Works är medlem i Fair Trade-organisationen WFTO.