Varukorg
Privatkund? Du är nu 589 SEK från fraktfri leverans.
Din varukorg är tom, men det behöver den inte vara.
Stor rund korg för jäsning av bröd. Brödet får ett fint spiralmönster när det gräddas. En jäskorg i rotting andas, dvs. den både ger fukt till brödet och tar fukt från brödet; jäsningen kan därmed lyckas perfekt. Korgen är olackerad.
Olackerade rottingkorgar är perfekta för bakning av surdegsbröd och bröd av vek deg.
En korg i denna storlek här ger ett stort bröd, på ungefär 2 kg.
Storlek: diameter: 25 cm, h: 9 cm.
Här köper du en mindre modell av den runda jäskorgen.
Material: Rottingrör.
Smörj eller spraya korgen med neutral matolja innan den används första gången. Strö mjöl på jäskorgen innan du lägger i degen.
När brödet har jäst färdigt, skakar du ut mjölresterna eller borstar ur korgen. Använd endast lite vatten om det verkligen behövs för att rengöra korgen och låt korgen torka ordentligt i så fall.
En till två gånger om året bör du rengöra din jäskorg noggrant. Ställ korgen i ugnen i 120-130°C . Först under ungefär en kvart med mycket ånga, sedan låter du korgen torka ordenligt innan du tar den ur ugnen. Smörj eller spraya korgen lätt med matolja.
Innan korgen formas för hand har rotting kokats i vatten och koksalt för att skydda den från svamp- och skadedjursangrepp. Rottingen kommer från en lianliknande, slingrande palm, som kan bli upp till 50 m stor.