Korgar 'Trio', jute, tre storlekar25 kr


Handflätade små korgar av jute. Tre storlekar: diameter mellan 14 och 20 cm, höjd mellan 6 och 9 cm. Priset varierar efter korgens storlek. Korgarna kan fyllas med choklad eller annat smågodis. Lägg i olika godsaker till mingel eller möten. Passar bra som present- eller gavokorgar. 

Obs! Behöver du ett större antal? Vi har ett större lager i vår butik i Lund. Hör av dig, enklast genom kontaktformuläret!

Material: Jute.
Korgarna tillverkas av juteväxtens stjälkar, ett tåligt och återvinningsbart material.

  • Ursprung: Bangladesh.
  • Producent/Importör: CORR the Jute Works / DK Svalerne
  • Certifiering: Fair Trade.

Jute är ett mycket tåligt naturmaterial som i Bangladesh även kallas "den gyllene fibern". 

CORR the Jute Works marknadsför och exporterar hantverksprodukter från små producentgrupper i Bangladesh. Det är en non-profit organisation med bas i Dhaka. CORR är förkortningen för "Christian Organization for Relief and Rehabilitation". Organisationen grundades på 1970-talet för att ge kvinnor i den unga staten Bangladesh möjligheter att sälja sina hantverksprodukter som oftast var deras enda inkomstkälla. 

Idag är organisationen en av Bangladeshs viktigaste exportörer för konsthantverk. Mer än 7000 kvinnor fördelade på drygt 200 producentgrupper är medlemmar. Det är framförallt kvinnor på landsbygden, oavsett kast eller religion. För att skapa en bättre medvetenhet kring kvinnornas situation erbjuds yrkesutbildningar, ledar- och kompetensutveckling. 

CORR The Jute Works är medlem i Fair Trade-organisationen WFTO.

Andra juteprodukter är väskor, underlägg, leksaker/maskot och dekorationer som exempelvis små änglar.