• Chokladkaka Choco4change med sötman från malda dadlar, ekologisk, vegansk, sockerfri. Fair Trade.
  • Choklad Choco4change Vegan. Bild med chokaldbitar som innehåller läckert dadelmos och hasselnötspasta.

Choklad Choco4change Vegan, dadelmos, eko, sockerfri

35 SEK


Kvar i lager:  

Bäst före juni 2024

Choco4change Vegan är en ekologisk, vegansk choklad som är helt sockerfri. Kakaohalten är 55 %. Det som utmärker denna chokladkaka är att sötman kommer från torkade och malda dadlar, som odlas ekologisk. 

Choco4change skiljer sig från mängden chokladkakor: Dadlarna skördas i Tunisien i kooperativet Beni Ghreb. Där har torrperioderna blivit längre och dadlarna tappar snabbare sin färska smak. Genom att torka frukterna och mala dem till pulver utökas möjligheter till familjernas försörjning. 

Vikt: 80 g

Ingredienser: malda dadlar (39%), kakaomassa, kakaosmör, HASSELNÖTspasta (5%), vaniljextrakt.

Vegansk.

Kan innehålla spår av andra nötter, mjölk och soja.

  • Ursprung: Sao Tomé (kakao), Tunisien (dadlar)
  • Producent/Importör:  CECAQ-11 (kakao), Beni Ghreb (dadlar) / Gepa Fair Trade Company Tyskland
  • Certifiering: Fair Trade

Sockerfri choklad med extra god klimateffekt

Choco4change omfattar flera olika chokladsorter. Klotet har den sockerfria veganska sorten i sitt sortiment. Dadlarnas sötma är gillas inte bara av dem som har bestämt sig för en vegansk livsstil. Gemensamt för alla Choco4change-sorter är att 20 cent (ca 2 kr) av varje kaka används direkt i olika klimatprojekt. Vår leverantör Gepa, som köper dadelmassan till Fair Trade-priset, stödjer byggandet av solcellspaneler. Dessa behövs för bevattningen i oaserna.

Genom att välja Choco4change Vegan ger du dessutom kakaokooperativet CECAQ-11 i Sao Tomé större möjligheter att återplantera träd. Avskogningen är ett av de största miljöproblemen i på denna ö.