• Divine White Chocolate with Strawberries, en vit choklad, söt & smaskig. Med äkta jordgubbscrips. Fairtrade.
  • Divine White Chocolate with Strawberries, en vit choklad, söt & smaskig. Med äkta jordgubbscrips. Fairtrade. Näringsvärde/energi.

Divine Vit choklad med jordgubbar

30 SEK


Kvar i lager:  2

Bäst före februari 2022.

Divine Creamy White with Strawberries är en vit choklad, söt och smakrik. Den innehåller jordgubbscrisp från äkta jordgubbar. Chokladkakan innehåller minst 25 % kakao och minst 26 % mjölk.

Vikt: 90 g.

Ingredienser: Socker, kakaosmör, SKUMMJÖLKspulver (MJÖLK)smörfett (MJÖLK), jordgubbskrisp 3 % (maltodextrin, jordgubbar, socker, modifierad stärkelse, förtjockningsmedel: natriumalginat, naturlig jordgubbssmak, surgörande medel: citronsyra), emulgeringsmedel: solroslecitin, vanilj. 

Kan innehålla spår av soja, nötter och gluten.

  • Ursprung: Ghana (kakaosmör).
  • Producent/Importör: Divine / House of Fair Trade.
  • Certifiering: Fairtrade.

"Proudly Farmer Owned" - Divine är den enda chokladtillverkaren där kakaobönder är delägare. Kooperativet Kuapa Kakoo i Ghana, det största Fairtrade-cerifierade kakaokooperativet i världen med ca 87 000 medlemmar, äger 44 % av Divine.


Dekorativa symboler

Det är Adinkra-symboler från Ashanti-folket i Västafrika som pryder Divines chokladförpackningar. Ashanti spelade på 1700- och 1800-talet en viktig roll i Västafrika (delar av dagens Ghana, Togo och Elfenbenskusten); de handlade med slavar, guld och elfenben.

Symbolerna är stiliserade motiv, ofta från djur- och växtvärlden och återger kända folkliga talessätt. En av de viktigaste är SANKOFA, fågeln som vänder huvudet bakåt: "Det är inte förbjudet att vända om för att hämta det som lämnats kvar", dvs "Bara den som känner till sitt ursprung, vet något om sin framtid".

Mer om adinkra-symbolerna finns att läsa på varje förpacknings insida. 

För den nyfikne

Youtube 

Detta youtube-klipp förklarar många adinkra-symboler: