Zotter, Espresso Macchiato, mörk choklad, handgjord, ekologisk

  • 57 SEK
i lager
Lagersaldo: 2

Bäst före november 2024

Zotter Espresso Macchiato är en mörk chokladpralin av exklusiv kvalitet. Den stora pralinen är fylld med delikat kaffekräm, mixad med mörk choklad och en skvätt mjölk, omsluten av ett tunt lager vit choklad. Överdraget av mörk choklad (70 % kakao) tillför en härlig kakaosmak.

Innehåll: 70 g.

Ingredienser: Rårörsocker, kakaosmör, kakaomassa, GRÄDDMJÖLKspulver, MJÖLK, stärkelsesirap, SMÖR, malda kaffebönor, kaffepulver, skumMJÖLKspulver, VASSLEpulver, helrörssocker, emulgeringsmedel SOJAlecitin, äkta vaniljpulver, bergsalt, kardemumma, kanel.

Kan innehålla spår av jordnötter, nötter, mandlar, ägg, gluten, soja och sesam.

Förvaras torrt och svalt.

Zotter är en chokladmanufaktur i Österrike. Familjeföretaget grundades för 40 år sen och har utvecklats till en av världens allra främsta chocolatiers. Företaget komponerar många oväntade, spännande smaker, flera av dem har blivit prisbelönade. Chokladens exklusiva kvalitet och de kreativa produktidéerna är uppskattade bland chokladälskare i Europa och USA. 

Från "Bean to Bar", dvs från kakaobönorna till den färdiga produkten, satsar Zotter genomgående på hållbarhet och Fair Trade. Inte bara kakaobönorna utan så långt det är möjligt är alla ingredienser ekologiska och rättvist handlade.

Endast de bästa kakaobönorna köps direkt från småbönder i Latinamerika, Madagaskar, Togo och Kongo. Där växer kakaoträden i blandkultur vilket är gynnsamt för miljön och för människorna. Zotter betalar ett kilopris långt över det aktuella marknadspriset.

2018 tilldelades Zotter Academy of Chocolate Award i flera kategorier och även International Chocolate Award.

För sitt engagemang inom hållbarhet kunde Zotter ta emot Energy Globe Austria Award 2018. 

Det här videoklippet, "Nicaragua - Viva el Cacao" är Zotters hyllning till kakaon, framförd med österrikisk charm (textat på engelska):