• Zotter Labooko choklad 'Bouquet of flowers' är två chokladkakor i en förpackning. Utsökta smaker, dekorerade med torkade ängsblommor. Ekologisk & Fair Trade.
  • Zotter Labooko choklad 'Bouquet of flowers' är två chokladkakor i en förpackning. Utsökta smaker: madelnougat, cashewnougat, torkade ängsblommor.

Zotter Labooko 'Bouquet of Flowers', mjölkchoklad, ekologisk

46 SEK


Kvar i lager: 1

Bäst före maj 2021.

Innehåll: 2 x 35 g.

Två ekologiska chokladkakor av en exklusiv mjölkchoklad. Denna omsorgsfullt sammanställda blomsterbuketten blir en ovanlig och fin present.
En kaka består av Zotters egentillverkad mandelnougat på rostade och karameliserande mandlar från Spanien och vit choklad. Nougaten har täckts med rosenblad.
Till den andra kakan har den egentillverkade cashewnougaten förfinats med citron och den är dekorerad med torkade tusensköna, ringblommor och blåklint.

Ingredienser:
Chokladkakan Mandel med rosor: Rårörsocker, kakaosmör, MANDLAR, helMJÖLKSpulver, kakaomassa, skumMJÖLKspulver, VASSLEpulver, rörsocker, rosenblommor, emulgeringsmedel SOJAlecitin, vaniljstångspulver, bergsalt, ingefärapulver, kanel, rosolja.

Chokladkakan Cashewnougat med ängsblommor: Rårörsocker, kakaosmör, CASHEWkärnor, helMJÖLKspulver, skumMJÖLKspulver, VASSLEpulver, kakaomassa, rörsocker, tusensköna, blåklint, emulgeringsmedel SOJAlecitin, Vaniljstångspulver, bergsalt, citronpulver (citronjuicekoncentrat,majsstärkelse, socker), kanel. 


Chokladen innehåller ekologisk mjölk från bergregionen Tyrol, äkta Bourbon-vanilj och oraffinerat muscovadosocker.

Kan innehålla spår av jordnötter, nötter och sesam.
Förvaras torrt och svalt.

Zotter är en chokladmanufaktur i Österrike. Familjeföretaget grundades för 40 år sen och har utvecklats till en av världens allra främsta chocolatiers. Företaget komponerar många oväntade, spännande smaker, flera av dem har blivit prisbelönade. Chokladens exklusiva kvalitet och de kreativa produktidéerna är uppskattade bland chokladälskare i Europa och USA. 

Från "Bean to Bar", dvs från kakaobönorna till den färdiga produkten, satsar Zotter genomgående på hållbarhet och Fair Trade. Inte bara kakaobönorna utan så långt det är möjligt är alla ingredienser ekologiska och rättvist handlade.

Endast de bästa kakaobönorna köps direkt från småbönder i Latinamerika, Madagaskar, Togo och Kongo. Där växer kakaoträden i blandkultur vilket är gynnsamt för miljön och för människorna. Zotter betalar ett kilopris långt över det aktuella marknadspriset.

2018 tilldelades Zotter Academy of Chocolate Award i flera kategorier och även International Chocolate Award.

För sitt engagemang inom hållbarhet kunde Zotter ta emot Energy Globe Austria Award 2018. 

Det här videoklippet, "Nicaragua - Viva el Cacao" är Zotters hyllning till kakaon, framförd med österrikisk charm (textat på engelska):