Zotter, Traube-Nuss G. Nuss, mjölkchoklad, russin & nötter

  • 48 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager: 0

Bäst före april 2023.

En knaprig och fruktig, ljus mjölkchokladkaka, fylld med en mix av hasselnötsnougat, russin och rostade bitar av hasselnöt, mandel och cashew. Det är en pralinkaka med russin och nötter i mjölkchoklad.

Chokladens tyska benämning "G.Nuss" är ett ordlek, det uttalas "Genuss", dvs njutning; "Nuss" är även det tyska ordet för "nöt".

Vikt: 70 g

Ingredienser: Rårörssocker, kakaomassa, kakaosmör, HASSELNÖTTER (14%), GRÄDDMJÖLKspulver, russin (6%), MANDLAR (4%), CASHEWNÖTTER (4%), SKUMMJÖLKspulver, helrörssocker, emulgeringsmedel: SOJAlecetin, stensalt, äkta vaniljpulver, kardemumma, stjärnanis

Kan innehålla spår av alla sorts nötter, jordnöt, ägg, sesam och soja.

Mjölkchokladen har minst 50 % kakaohalt.

Förvaras torrt och svalt.

Zotter är en chokladfabrik i Österrike. Familjeföretaget grundades för 40 år sen och har utvecklats till en av världens allra främsta chocolatiers. Företaget komponerar många oväntade, spännande smaker, flera av dem har blivit prisbelönade. Chokladens exklusiva kvalitet och de kreativa produktidéerna är uppskattade bland chokladälskare i Europa och USA. 

Från "Bean to Bar", dvs från kakaobönorna till den färdiga produkten, satsar Zotter genomgående på hållbarhet och Fair Trade. Inte bara kakaobönorna utan så långt det är möjligt är alla ingredienser ekologiska och rättvist handlade.

Endast de bästa kakaobönorna köps direkt från småbönder i Latinamerika, Madagaskar, Togo och Kongo. Där växer kakaoträden i blandkultur vilket är gynnsamt för miljön och för människorna. Zotter betalar ett kilopris långt över det aktuella marknadspriset.

Det här videoklippet, "Nicaragua - Viva el Cacao" är Zotters hyllning till kakaon, framförd med österrikisk charm (textat på engelska):