• Torkad ekologisk mango från Burkina Faso, aromatisk & sötsurlig smak. Fair Trade.
  • Bitar av torkad mango amelia från Burkina Faso. Fair Trade och ekologisk. angenäm lätt syrlig smak.

Torkad ekologisk mango Amelia

46 SEK


Kvar i lager:  3 

Bäst före februari 2023.

Mango Amelia är en naturlig snack av torkade ekologiska mångobitar med en aromatisk, lätt syrlig smak. Sorten Amelia är inte lika söt som andra mangosorter och passar särskilt bra för att torkas, Amelia-bitar förblir lite mjuka i konsistensen.
Kan ätas direkt som snacks eller i en fruktsallad. Eller skär i mindre bitar och gör en härligt mangokräm  eller mangocurd. 

Färsk mango Amelia är saftig och vackert orangefärgad. Den får en mörkare färg som torkad.

Mango Amelia är en av de mest smakrika sorter bland mer än 300 mangosorter.

Att tänka på: Gillar du exotisk frukt? Då är det ett bra sätt att äta den torkad! Då har frukten nämligen skördats när den är som godast.

Ingredienser: torkade mangobitar.
Inga tillsatser.
Vegansk.

Vikt: 100 g.

  • Ursprung: Burkina Faso.
  • Producent/Importör: UPROMABIO (Union des Producteurs de Mangues Biologiques des Hauts Bassins) / North & South Fair Trade
  • Certifiering: Fairtrade, EU-ekologisk.

De godaste torkade mangobitarna

Den höga kvalitén av torkad mango Amelia garanteras genom att den nyskördade mangon skärs i bitar och genast torkas i jämn temperatur. Ansvaret ligger hos ett femtiotal kvinnor som bildar en särskilt grupp, Fan-tic (förkortning av fan-tastic och exo-tic). Torkanläggningarna drivs delvis med solenergi och har byggts upp tack vare Fair Trade.

Burkina Faso är ett av världens fattigaste länder. På 1980-talet grundade några kvinnogrupper med stöd av den dåvarande regeringen torkanläggningar för inhemska frukter för att kunna skaffa sig inkomstmöjligheter. Så småningom utvecklades småskaliga ekologiska mangoodlingar. För att även kunna bli Fairtrade-certifierad bildades 2009 UPROMABIO (FLO-Id 22910) som idag består av ett fyrtiotal ekologiska mangoproducenter i västra Burkina Faso; var och en av medlemmarna odlar mango på 1-5 hektar. 

UPROMABIO-kvinnor förbereder färsk mango för torkning. foto: Gepa.