• Torkade mangobitar, mjuka, fruktiga, söta. Från Filippinerna, ekologisk och Fair Trade.

Torkad mango, mjuk, fruktig, söt, Preda

55 SEK


Kvar i lager:  4 

Bäst före april 2024.

Superb! Dessa torkade mangobitar är ännu mjukare i sin konsistens än våra Amelia-mangobitar (som du ser här), utan att vara sega. De är lätt sockrade med en nypa rörsocker och därför är den aromatiska söt-syrliga fruktsmaken härligt intensiv. Du upptäcker att det är nästan omöjligt att sluta ta en bit så länge det finns några kvar i påsen. Och kanske lika bra det, bitarna är något klibbiga, du behöver tvätta fingrarna efteråt.
Passar utmärkt till en fruktsallad, gärna med valnötter. Eller skär i mindre bitar och gör en härlig mangokräm eller mangocurd. 

Att tänka på: Torkad frukt har skördats när frukten är som godast, så det är ett bra alternativ när du inte får tag i mogna färska exotiska frukter.

Ingredienser: Mangobitar (Pico- och Katchamitamangos), rörsocker.
Vegansk.

Vikt: 100 g.

  • Ursprung: Filippinerna
  • Producent/Importör: Preda / Gepa Fairer Handel
  • Certifiering: Fair Trade.

Mangos, som ingen ville köpa, stöttar barnrättsorganisationen i Filippinerna

Mangosorterna Pico och Katchamita är inhemska sorter men skörderna är oftast inte kommersiellt lönsamma. Med stöd av den inhemska organisationen PREDA och i samarbete med  Fair Trade-partner i Tyskland kunde drygt 400 bönder i provinsen Zambales förbättra sina odlingar och därmed höja inkomsterna. Idag uppfylls internationella ekologiska krav och principerna för rättvis handel. En del an vinsten går till PREDA  (People’s Recovery, Empowerment and Development Assistance Foundation), som är känt för sitt arbete med utsatta barn. PREDA kämpar för barnens rättigheter, mot trafficking, våld och slavarbete.  PREDA är en organisation i Filippinerna som är känd för sitt arbete bland utsatta barn.

Vill du veta mer om PREDA och mangos från Flippinerna? Läs inlägget från Father Shay Cullen, PREDAS grundare, "The Greater Value of Fair Trade Preda Mangos" (2020).