Honung från apelsinblommor, flytande, ekologisk, 125g

  • 38 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager:  0

Bäst före januari 2025

En mindre burk med ren, underbart god honung från apelsinblommor, utvunnen av flitiga bin från apelsinträd i Mexiko. Den mörkgyllene honungen är flytande, därmed framträder apelsinblommornas arom ännu tydligare, samtidigt bevaras den svaga citrusaromen. 

Honung från apelsinblommor passar utmärkt ihop med ostar som chevre, brie eller tryffelost. Den kan med fördel användas för att förfina desserter och sallader.

Burken har med 125 g precis den rätta storleken för att ge bort som present eller själv testa en ny smak.

"Apelsin" kallas på tyska (och engelska) för "Orange". Eftersom Klotet får honungsburkarna genom en tysk importör, som säljer framförallt på den tyska marknaden, står det "Orangen" på burkens etikett. 

Ingredienser: Honung från apelsinblommor

Vikt: 125 g 

Obs! Barn under 1 år ska inte äta honung enligt Livsmedelsverket

Vi har även en annan utsökt honungsspecialitet, honung från eukalyptusblommor, se här!

Ekologisk honung från Mexiko

Med sina ekologiska biodlingar bevarar biodlarna växternas mångfald i sina hemtrakter i Mexiko. Fair Trade-partnern Gepa stödjer genom att betala certifieringskostnader och garanterar export till rättvisa priser. Gepa klimatkompenserar för transporten till Tyskland.

Biodlarna i nätverket CAPIM  (Comercio Alternativo Apícola en México) bor i regionerna Oaxaca, Guerrero, Veracruz, Estado de México och Chiapas. Biodlingen är viktig inkomstkälla som gör familjerna mindre beroende av inkomsten från sina små kaffeodlingar.

Biodlare i nätverket CAPIM (Comercio Alternativo Apícola en México). Foto: Gepa Fair Trade.


Biodlarna i MMVP (Miel Mexicana Volcán Popocatépetl), är hemma i byn Yecapixtla i delstaten Morelos, en av Mexikos fattigaste regioner. För ca. 120 familjer ger honung den viktigaste inkomsten. Biodlarna vandrar med sina bikupor över stora områden och placerar kuporna utifrån växternas olika blomningstider.

Biodlar i MMVP (Miel Mexicana Volcán Popocatépetl). Foto Gepa Fair Trade.