Bako krydda, Etiopien, Bakopeppar

  • 76 SEK
kvar i lager
Lagersaldo: 3

Bäst före maj 2027.

Bako krydda är en spännande etiopisk kryddblandning med 18 olika kryddsorter. Den ger en mustig smak till både vegetariska rätter och kötträtter. 

Som färsk är Bako mycket stark men under flera timmars koktid förvandlas den kryddiga blandningen en underbar aromatisk krydda. För att den goda smaken ska utvecklas helt bör grytan kokas i minst 1 timme, gärna 2-3 timmar.

Den utsökta Bako-kryddblandningen är också känd under namnet Bakopeppar eller Etiopisk peppar. Kryddan är nämligen huvudingrediens i den nästan legendariska etiopiska pepparsåsen.

Sitt namn har Bako fått efter sitt ursprung, nära den lilla staden Bako i Oromia-regionen i Ethiopien.

Ingredienser: Rödpeppar, BOCKHORNSKLÖVER, kanel, svartpeppar, kryddnejlika, kardemumma, koriander, kyndel, ingefära, rödlök, svartkummin, basilika, ruta, biskopsgräs, vitlök, kålfrö, temsös och ades.

Vikt: 50 g.

  • Ursprung: Etiopien.
  • Importör: North & South Fair Trade.

Tips på recept följer med när vi skickar. Du kan även söka på nätet med orden "etiopisk pepparsås". Här kommer du direkt till receptet som finns hos Tuvessonskan och här är ytterligare en länk från receptbloggen "Stunder vid spisen".

Kryddblandningen framställs av kvinnor utanför staden Bako i Etiopien. Det är ett tidskrävande och ganska tungt arbete som görs för hand enligt kunskaper och traditioner som har förts vidare genom många generationer.