Honung Florecita, vilda blommor, ekologisk, 125g

  • 38 SEK
i lager
Lagersaldo: 2

Bäst före januari 2026

En lagom stor burk med flytande, härligt aromatisk honung, utvunnen av flitiga bin från vildväxande blommor i Guatemala.
Honungen har en underbar djupt guldbrun färg. Smaken är exotisk, kryddig och välbalanserad. Det är en honung som går utmärkt ihop med milda ostar. God på rostad macka eller ta en tesked istället för att öppna godispåsen. 

Burken har med 125 g precis den rätta storleken för att ge bort som present eller själv testa en ny smak.

Ingredienser: Honung från vildväxande blommor

Vikt: 125 g. 

Obs! Barn under 1 år ska inte äta honung enligt Livsmedelsverket

  • Ursprung: Guatemala
  • Producenter/Importör: Pueblo Apícola / Gepa Fair Trade Company
  • Certifierad Fair Trade, EU-ekologisk

Exotiska honungssmaker som bin och biodlare i Sverige inte kan trolla fram

Floretica-honungens exotiska smak kommer från vildväxande blommor och växter i Guatemala, sådana som knappast växer i Sverige. Honungen utvinns i nära samarbete med det tyska Fair Trade-företaget Gepa. För biodlarna betyder det säkra inkomster, förbättrad biodling och inte minst säkrare arbetsvillkor (bina i Latinamerika är inte så snälla som våra europeiska bin). För oss som konsumenter betyder det att alla honungssorterna från Gepa har ekologiskt certifierad kvalitet. Gepa säkerställer att honungen uppfyller tysk standard, exempelvis kontrolleras varje enskilt parti för eventuella föroreningar och vattenhalt. Det är en oförorenad naturprodukt med exotisk smak som du köper. Gepa klimatkompenserar även för hela transporten från biodlar-kooperativen till butikshyllorna i Tyskland.