Metallkonst från Zimbabwe, Kingfisher, up-cycling

  • 215 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager: 0

Detta lilla konstverk av metallrester, en kingfisher (kungsfiskare), är verkligen en originell prydnad i trädgården och på balkongen. Den gör sig extra bra om du har en tomt nära vattnet. Fågeln är större än den kungsfiskare du kanske har observerat själv här i Sverige, men har annars samma karakteristiska kännetecken: den glänsande blå-orange dräkten, näbben som verkar för stor i förhållande till övriga kroppen, de korta och kraftig benen. Kingfisher är ett fint exempel på upcycling, ett kreativt sätt för återvinning. Tillverkat av metallskrot värnar det samtidgt om miljön. 

Alla små metallkonstverk från Zimbabwe skiljer sig lite från varandra, inget är exakt likt det andra. Kungsfiskaren kan ha huvudet vänt åt vänster eller höger.  

Storlek: ca längd 24 cm, ca höjd 14 cm

Material: Metallskrot, målat och lackerat.

  • Ursprung: Zimbabwe
  • Producent/Importör: Huset ved havet 
  • Certifiering: Fair Trade.

Metallfåglarna skapas av skickliga svetsare i ett konstnärligt kooperativ i utkanten av Harare i Zimbabwe, i samarbete med danska Huset ved havet, ett litet Fair Trade-företag med medarbetare i Danmark och Zimbabwe. Social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet är grundläggande för hela produktionen. Arbetsvillkoren baseras på kriterierna för rättvis handel. Det betyder bland annat att hantverkarna får en rimlig lön och att inget barnarbete, ingen diskriminering eller korruption får förekomma.

Metallkonst av metallrester från Zimbabwe exporteras främst till Tyskland, Danmark, Sverige och Nederländerna.