• Metallfigur från Zimbabwe, Kingfisher (Kungsfiskare), upcycling. Handgjord metallkonst, målad och lackerad.. Fair Trade.
  • Metallfigur från Zimbabwe, Kingfisher (Kungsfiskare), upcycling. Handgjord metallkonst. Fair Trade. Bild framifrån.
  • Metallfigur från Zimbabwe, Kingfisher (Kungsfiskare), upcycling. Handgjord metallkonst. Fair Trade. Bild bakifrån..

Metallkonst från Zimbabwe, Kingfisher, up-cycling

215 SEK


Kvar i lager: 1

Detta lilla konstverk av metallrester, en kingfisher, är en verkligen originell prydnad i trädgården och på balkongen. Den gör sig extra bra om du har en tomt nära vattnet. Fågeln är större än den kungsfiskare du kanske har observerat själv, men har annars samma karakteristiska kännetecken: den glänsande blå-organge dräkten, näbben som verkar för stor i förhållande till övriga kroppen, de korta och kraftig ben. Kingfisher är ett fint exempel för upcycling, ett kreativt sätt för återvinning. Tillverkat av metallskrot värner det samtidgt om miljön.

Storlek: längd 24 cm, höjd 14 cm

Material: Metallskrot, målat och lackerat

  • Ursprung: Zimbabwe
  • Producent/Importör: Huset ved havet 
  • Certifiering: Fair Trade.

Metallfåglarna skapas av skickliga svetsare i ett konstnärligt kooperativ i utkanten av Harare i Zimbabwe, i samarbete med danska Huset ved havet, ett litet Fair Trade-företag med medarbetare i Danmark och Zimbabwe. Social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet är grundläggande för hela produktionen. Arbetsvillkoren baseras på kriterierna för rättvis handel. Det betyder bland annat att hantverkarna får en rimlig lön och att inget barnarbete, ingen diskriminering eller korruption får förekomma.

Metallkonst av metallrester från Zimbabwe exporteras främst till Tyskland, Danmark, Sverige och Nederländerna.