• Rund jäskorg av rotting till bröd. Naturmaterial, handgjord, rotting olackerad. Fair Trade.
  • Stor rund korg av rotting som används till jäsning av bröd. Bild tagen från ovan.

Jäskorg rund, olackerat rottingrör

148 SEK


Kvar i lager: 2

Rund korg för jäsning av bröd. Brödet får ett fint spiralmönster när det gräddas. En jäskorg i rotting andas, dvs. den både ger fukt till brödet och tar fukt från brödet; jäsningen kan därmed lyckas perfekt. Korgen är olackerad.

Olackerade rottingkorgar är perfekta för bakning av surdegsbröd och bröd av vek deg. 
En korg i denna storlek här ger ett stort bröd,  på drygt 1 kg.  

Storlek: diameter: 25 cm, h: 10 cm.

Här köper du en mindre modell av den runda jäskorgen.

Material: Rottingrör.

  • Ursprung: Bangladesh.
  • Producent/Importör: Fair Trade gruppen Danmark
  • Certifiering: Fair Trade.

Skötselråd:

Smörj eller spraya korgen med neutral matolja innan den används första gången. Strö mjöl på jäskorgen innan du lägger i degen.
När brödet har jäst färdigt, skakar du ut mjölresterna eller borstar ut korgen. Använd endast lite vatten om det verkligen behövs för att rengöra korgen och låt korgen torkar ordentligt i så fall.

En till två gånger om året bör du rengöra din jäskorg noggrant. Ställ korgen i ugnen i 120-130°C . Först under ungefär en kvart med mycket ånga, sedan låter du korgen torka ordenligt innan du tar den ur ugnen. Smörj eller spraya korgen lätt med matolja.

Tillverkning:

Innan korgen formas för hand har rotting kokats i vatten och koksalt för att skydda den från svamp- och skadedjursangrepp. Rottingen kommer från en lianliknande, slingrande palm, som kan bli upp till 50 m stor. 

Vad sägs om dessa?

Jäskorg oval, olackerat rottingrör

149 SEK
Se här