Zotter Labooko, Coffee / Kaffe, mjölkchoklad, ekologisk

  • 57 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager: 0

Bäst före januari 2025.

Zotter Labooko Coffee är en härligt doftande kaffebar. Skapad genom rostade Arabica kaffebönor från Colombia, Mexiko och Peru. Kaffebönorna rostas i Zotters egna rosteri och det nymalda kaffet blandas med kakao. Resultatet är en läcker bar med en magnifik kaffedoft och en nötig smak. Perfekt för kaffeälskare som alltid önskar sig sitt kaffe med grädde eller mjölk.

Innehåll: 2 chokladkakor à 35 g.

Ingredienser: Rårörsocker, kakaosmör, GRÄDDMJÖLKspulver, malda kaffebönor(3%), VASSLEpulver, kakaomassa, helrörsocker, kaffebönor (0,4%), emulgeringsmedel: SOJALECITIN°, vaniljpulver, bergsalt, kardemumma
Kan innehålla spår av jordnötter, alla sorters nötter, mandlar och sesam.

Vegansk. Glutenfri.

Förvaras torrt och svalt.

Zotter är en chokladmanufaktur i Österrike. Familjeföretaget grundades för 40 år sen och har utvecklats till en av världens allra främsta chocolatiers. Företaget komponerar många oväntade, spännande smaker, flera av dem har blivit prisbelönade. Chokladens exklusiva kvalitet och de kreativa produktidéerna är uppskattade bland chokladälskare i Europa och USA. 

Från "Bean to Bar", dvs från kakaobönorna till den färdiga produkten, satsar Zotter genomgående på hållbarhet och Fair Trade. Inte bara kakaobönorna utan så långt det är möjligt är alla ingredienser ekologiska och rättvist handlade.

Endast de bästa kakaobönorna köps direkt från småbönder i Latinamerika, Madagaskar, Togo och Kongo. Där växer kakaoträden i blandkultur vilket är gynnsamt för miljön och för människorna. Zotter betalar ett kilopris långt över det aktuella marknadspriset.

2018 tilldelades Zotter Academy of Chocolate Award i flera kategorier och även International Chocolate Award.

För sitt engagemang inom hållbarhet kunde Zotter ta emot Energy Globe Austria Award 2018. 

Det här videoklippet, "Nicaragua - Viva el Cacao" är Zotters hyllning till kakaon, framförd med österrikisk charm (textat på engelska):