• Oraffinerat Mascobado råsocker. Ett mycket smakrikt & välsmakande socker från småbönder på Filippinerna. Fair Trade. Leverantör Weltpartner.
  • Oraffinerat Mascobado råsocker. Mycket smakrikt & välsmakande socker i Filippinerna. Baksidan med info om producenten, på tyska. Fair Trade.
  • Oraffinerat Mascobado råsocker. Ett mycket smakrikt & välsmakande socker från småbönder på Filippinerna. Fair Trade.

Mascobadosocker, oraffinerat, ekologiskt

42 SEK

37 SEK


Kvar i lager:  6

Mascobado (Muscovado) råsocker från sockerrör är oraffinerat. Det är ett smakrikt och lätt kryddigt smakande socker. Jämfört med vitt socker är Mascobado mindre sött och rikare på vitamin B och innehåller fler mineraler. Sockret passar utmärkt till matlagning och bakning, i desserter, att strö över frukostfilen och att söta te.

Ingredienser: Rårörsocker.

Vikt: 500 g.

Vi har tillfälligt bytt leverantör, eftersom vår leverantör North & South just nu har svårt att leverera de efterlängtade 500 g-förpackningarna. Det här Mascobado-rörsockret har samma kvalitet och produceras av Capiz Fair Trade Centers, även detta är ett Fair Trade-kooperativ i Filippinerna. Leverantör är tyska Weltpartner Fairhandels-Genossenschaft. 

Oraffinerat socker bildar mer ojämna och större kristaller än industriellt framställt socker. Mascobado-sockret har en något fastare, konsistens, vilket är ett tecken på kvalitet. Därför behöver det lite mer tid för att lösas upp.

Tips: Öppnad påse bör förvaras i försluten glasburk, för att undvika att sockret blir hårt.

  • Ursprung: Filippinerna.
  • Producenter/Importör: Panay Fair Trade Center, Alter Trade Cooperation / North & South Fair Trade.
  • Certifierad Fair Trade.

Råsockret från sockerrör framställs på ett sedan generationer beprövat sätt: Saft pressas ur sockerrör och får torka under omrörning i solen eller under försiktig uppvärmning. Eftersom saften inte kokas bevaras alla smakämnen från sockerrören. Producenterna är sockerbönder från två olika organisationer med småbönder på Filippinerna. Dels från Alter Trade Cooperation (ATC) på ön Negros och dels från Panay Fair Trade Center på ön Panay. 

Mascobado råsocker förpackas på plats i organisationernas egna fabriker på Negros och Panay. Detta ger extra arbetstillfällen och en ökad andel i försäljningspriset.