Metallkonst från Zimbabwe, "Iggy" igelkott, up-cycling

  • 278 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager: 0

Detta lilla konstverk av metallrester, en igelkott, är en originell prydnad i rabatten eller vid ingången till huset, stugan, friggeboden, kanske till och med på balkongen. Taggarna är rejäla och hela den lilla igelkotten står väldigt stadigt på marken. Det är en av de tyngsta varorna vi har i vårt sortiment. 

Det konstnärliga handarbetet är ett kreativt sätt för återvinning, upcycling. Tillverkat av metallskrot värnar det samtidgt om miljön. Varje igelkott är unik och därför finns det små avvikelser jmf med det avbildade djuret.  

Storlek: längd 16 cm, höjd 10 cm
Vikt: ca 600 g

Material: Metallskrot, målat och lackerat

  • Ursprung: Zimbabwe
  • Producent/Importör: Huset ved havet 
  • Certifiering: Fair Trade.

Metallfigurerna skapas av skickliga svetsare i ett konstnärligt kooperativ i utkanten av Harare i Zimbabwe, i samarbete med danska Huset ved havet, ett litet Fair Trade-företag med medarbetare i Danmark och Zimbabwe. Social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet är grundläggande för hela produktionen. Arbetsvillkoren baseras på kriterierna för rättvis handel. Det betyder bland annat att hantverkarna får en rimlig lön och att inget barnarbete, ingen diskriminering eller korruption får förekomma.

Metallkonst av metallrester från Zimbabwe exporteras främst till Tyskland, Danmark, Sverige och Nederländerna.