Metallkonst från Zimbabwe, Koltrast, up-cycling

  • 235 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager: 0

Koltrasten är en av Sverige bäst kända och mycket omtyckta fåglar. Detta här är koltrasten som metallfigur, ett litet konstverk av metallrester, är den en originell prydnad i trädgården och på balkongen. Samtidigt är detta konstnärliga handarbete ett kreativt sätt för återvinning, upcycling, och att värna om miljön. 

Koltratsen är hemma i nästan hela Sverige och trivs i skogen lika bra som i trädgården. Många av oss gläder sig att på tidiga sommarkvällar kunna lyssna till koltrastens melodiska sång. Koltrasten har flera nanm: Svartstare i Småland, Svartklera i Bohuslän, Buskstare på Gotland eller Solsvärta i Skåne. och Muskvipa (Västergötland).  Vill du veta lite mer om denna populära fågel och lyssna på läten så finns här en kort artikel om koltrasten på Sveriges radio, Naturmorgon.

Storlek: ca 15 x 25 cm

Material: Metallskrot, färg

  • Ursprung: Zimbabwe
  • Producent/Importör: Huset ved havet 
  • Certifiering: Fair Trade.

Metallfåglarna skapas av skickliga svetsare i ett konstnärs-kooperativ i utkanten av Harare i Zimbabwe, i samarbete med danska Huset ved havet, ett litet Fair Trade-företag med medarbetare i Danmark och Zimbabwe. Social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet är grundläggande för hela produktionen. Arbetsvillkoren baseras på kriterierna för rättvis handel. Det betyder bland annat att hantverkarna får en rimlig lön och att inget barnarbete, ingen diskriminering eller korruption får förekomma.

Metallkonst av metallrester från Zimbabwe exporteras främst till Tyskland, Danmark, Sverige och Nederländerna.